IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

US Airways и American Airlines пред сливане

До две седмици може да се стигне до сделка, твърдят запознати

11:03 | 26.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Евентуално сливане ще създаде най-голямата в света авиокомпания.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Евентуално сливане ще създаде най-голямата в света авиокомпания. Снимка: Ройтерс

Американската авиокомпания US Airways и компанията-майка на фалиралия конкурент American Airlines – AMR, очевидно са пред завършване на преговорите сливането си. Споразумение е възможно да бъде сключено в рамките на следващите две седмици, предава Ройтерс, позовавайки се на запознати с преговорите източници.

Разговорите продължават главно по отношение на оценката на компаниите и управленската структура. Преговорите все още може да се провалят, продължава Ройтерс. US Airways отказва коментира. Говорител на AMR заяви, че компанията може да обсъжда състоянието на дискусиите.

Бордът на директорите на AMR ще се срещне по-късно тази седмица, за обновяване на преговорите, пише Ройтерс. Вероятно заради високите разходи за труд AMR подаде иск за испадане в несъстоятелност през ноември 2011 година. Все още валиден е и планът за преструктуриране без сливане, твърдят запознати.

Ако се стигне до сливане обаче, то ще създаде най-голямата в света авиокомпания, която ще може по-лесно да се опълчи на голямата конкуренция от страна на Delta Airlines и United Continental.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още