IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ValueAct придобива дял за 1 млрд. долара в 21st Century Fox

Участието в медийната империя ще е петата най-голяма инвестиция в портфолиото на хедж фонда

20:53 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ValueAct придобива дял за 1 млрд. долара в 21st Century Fox

Американският хедж фонд ValueAct Capital LLC съобщи, че е купил дял за 1 млрд. долара в контролираната от Рупърт Мърдок филмова и телевизионна компания 21st Century Fox Inc., предава Ройтерс.

Агенцията припомни, че преди седмица Fox оттегли офертата си за 80 млрд. долара за покупката на Time Warner, след като тя бе отклонена от собственика на CNN, HBO и Warner Bros. Мърдок заяви, че не възнамерява да преследва придобиването на друга компания като алтернатива на провалената сделка.

„Ние подкрепяме плана (на Fox) за самостоятелност, който би повишил цената на акциите”, коментира изпълнителният директор на ValueAct Джефри Убен в разговор с Ройтерс, добавяйки, че вижда цената на Fox до ниво от 50 долара за брой в следващите 3 години. 



В понеделник акциите на Fox приключиха сесията на цена от 34,77 долара за брой. Участието в медийната империя ще е петата най-голяма инвестиция в портфолиото на ValueAct, заяви Убен.

„Важно е за екосистемата”, коментира той, добавяйки, че Fox трябва да запази възможността на по-късен етап да преразгледа сделката. Същевременно Убен добавя, че одобрява напълно и плана на Fox за обратно изкупуване на акции за 6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още