IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart отчете силни продажби около коледните празници

Ръстът на глобалните продажби от електронна търговия обаче се забавя спрямо предишните три месеца

17:31 | 21.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият търговец на дребно в САЩ Wal-Mart Stores отчете по-силни продажби през зимния празничен сезон, което е в рязък контраст със слабите резултати от конкуренти с физически магазини, включително Target и Macy’s, съобщава Wall Street Journal.

Wal-Mart заяви във вторник, че продажбите от магазините, отворени преди поне 12 месеца, са нараснали с 1,8% през тримесечието до 31 януари – 10-то последователно тримесечие с ръст. Много потребители в магазините харчат повече от преди. Силата на американския бизнес на компанията обаче продължава да бъде за сметка на печалбата, която се понижава с 18% през тримесечието.

Гигантът в търговията на дребно инвестира милиарди, за да повиши заплатите на служителите си, да намали цените и да увеличи продажбите от електронната търговия, за да се конкурира по-добре с Amazon.com.

Въпреки това ръстът на глобалните продажби от електронна търговия на Wal-Mart се забавя в сравнение с предишното тримесечие. Онлайн продажбите са се повишили с 16%, включително с продажбите от първото пълно тримесечие на Jet.com, който Wal-Mart купи през септември. През предишното тримесечие интернет продажбите бяха нараснали с 21%.

Акциите на Wal-Mart поскъпнаха с 3% в ранната търговия до 71,43 долара за брой.

Ръстът при продажбите от разработените магазини се дължи на силата на бизнеса със здравословни и уелнес продукти, подпомогнат от инфлациятa в цените на лекарствата, по-големия брой рецепти и по-високите продажби от лекарства без рецепти. Бизнесът с хранителни стоки продължава да среща натиск от дефлацията на цените на храните, а силните продажби от облекла са довели до растеж в категорията общи стоки.

Wal-Mart обяви още във вторник ръст на дивидента от 2% до 2,04 долара на акция годишно.

През тримесечния период до края на януари Wal-Mart отчита печалба от 3,76 млрд. долара, или 1,22 долара на акция, спрямо 4,57 млрд. долара, или 1,43 на акция, за същия период на предишната година.

Приходите са се увеличили с 1% до 130,94 млрд. долара. Без валутните колебания компанията заяви, че приходите биха нараснали до 133,6 млрд. долара.

За годината до края на януари 2018 г. Wal-Mart очаква печалба между 4,20 и 4,40 долара на акция, което съответства на предишни прогнози, че печалбата ще остана без промяна. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха 4,33 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още