IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е на червено в очакване на нов кръг преговори между САЩ и Канада*

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,37% до 2885,89 пункта, като акциите на компаниите от енергийния и технологичния сектор поевтиняват с над 1%

17:57 | 05.09.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари се движат на червена територия, като във фокуса на инвеститорите е новият кръг от преговори между САЩ и Канада, предава CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,37% до 2885,89 пункта, като акциите на компаниите от енергийния и технологичния сектор поевтиняват с над 1%.

Технологичният индекс Nasdaq Composite отчита спад с 0,89% до 8019,32 пункта, като акциите на компаниите Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet се търгуват по-ниско. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва минимално понижение с 0,03% до 25 944,63 пункта.

Вниманието на медиите е съсредоточено върху днешната среща във Вашингтон между официални представители на Канада и САЩ, за да се опитат да уредят различията помежду си и да осигурят предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (NAFTA).

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо заяви във вторник, че неговата страна няма да направи отстъпки по определени искания на Вашингтон.

„Политиките на президента Доналд Тръмп повишават икономическия растеж на САЩ въпреки ескалиращата търговска война, която потиска икономиката в останалата част на света“, смята Ед Ярдени, президент и старши стратегически инвеститор в компанията за изследвания и анализи Yardeni Research.

“Тези политики карат останалите държави да се съобразят с исканията на Тръмп за по-справедлива и двустранна търговия. Рискът е, че тази стратегия може да причини сериозни щети на развиващите се пазари“, добави той.

Междувременно акциите на развиващите се пазари претърпяха сериозно обезценяване, тъй като инвеститорите са разтревожени от продължаващите кризи при икономиките на Турция и Аржентина.

На пазара на американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните облигации отбелязва ръст с 0,002% до 2,902 на сто, докато доходността по 30-годишните ценни книжа се повишава с 0,006% до 3,075 на сто.

На валутните пазари доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита понижение с 0,27% до 95,18 пункта.

Еврото поскъпва с 0,30% като се търгува за 1,1615 долара.

На стоковите пазари цената на международния бенчмарк Брент отчита спад с 54 цента до 77,63 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се обезценяват с 62 цента, търгувайки се при 69,25 долара за барел.

Златото се стабилизира като поскъпва с 0,43% до 1196,08 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
Импе, бързаш да отваряш шампанското.1. Ще му трябват ПОНЕ 2 мандата за да победи глобалисите.2. Сега скоро има междинни избори и ако загуби - ще остане без праскови.3. Системата там е така настроена, че няма как да победи, просто щом играе за Израел и военните, не бута зелената печатница - много неща могат да му простят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още