IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не успява да задържи предходните ръстове и отново е на червено*

Акциите на Snap се сриват с над 40%, след като компанията обяви, че се готви да пропусне целите си за приходи и печалба за тримесечието

17:09 | 24.05.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват борсовата сесия във вторник на червено, неуспявайки да задържат ръстовете от предходния ден, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 128 пункта (0,4%). От своя страна широкият измерител S&P 500 е надолу с 1,2%, а технологичният Nasdaq Composite с 2,5%.

Акциите на Snap се сриват с над 40%, след като компанията зад платформата Snapchat обяви, че се готви да пропусне целите си за приходи и печалба за настоящото тримесечие и предупреди за забавяне на темпа на ново наемане на персонал. Книжата на Meta Platforms също поевтиняват с над 10%, а тези на Pinterest са надолу с над 22%.

„Технологичният сектор все още доминира пазара както по числа (остава с най-голяма тежест), така и психологически и въпреки агресивното ликвидиране през последните месеци хората все още притежават голяма част от него“, коментира Адам Крисафули от Vital Knowledge.

Акциите на водещите технологични компании също понижават цена след Snap. Alphabet се понижава с над 6%, а тези на Netflix с 4,8%. При Amazon свиването е от 4%, а при Apple от 2,2%.

Отчетите в сектора на търговията на дребно продължават и през тази година, като инвеститорите са в очакване на признаци за това до каква степен високата инфлация засяга потребителите.

Във вторник книжата на марката за дрехи Abercrombie & Fitch изтриват от цената си над 27%, след като производителят съобщи, че разходите за транспорт и производство са натежали върху продажбите през първото тримесечие.

Търговията във вторник е факт, след като пазарът направи опит за възстановяване в понеделник. Dow прибави 618 пункта, S&P 500 напредна с 1,9%, а Nasdaq Composite с 1,6%.

Инвеститорите очакват по-късно през деня реч от управителя на Федералния резерв Джером Пауъл, както и отчети от Nordstrom и Ralph Lauren.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се понижава до съответно 2,774% и 2,992%.

Доларовият индекс на свой ред също изтрива 0,2% до 101,83 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола остава относително непроменена. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент прибавят 0,3% до 113,72 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол почти 0,1% до 110,39 долара за барел.

Златото поскъпва също с 0,6% до 1859,8 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Gocho
преди 1 година
Нищо Ленче иде понеделник и като всеки понеделник като и ти ни осведомяваш, ще изтрият там каквото трябва и колкото трябва и ще почнат на зелено , отново
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 1 година
Сега тия, дето ми се смееха, когато предупреждавах, че технологическите акции в САЩ са хипер-мега-ебaси-балон - НОГО РЕВАТ и ного ги боли и викат: ох-ох-ох !!! Съчувствам им и не злорадствам... ама да са слушали старото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още