Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street отчита нови рекорди въпреки по-слабия от очакваното икономически ръст

Акциите на Facebook поевтиняха с 3,97%, след като компанията обяви, че очаква „значително“ забавяне на растежа на приходите от реклама

Wall Street отчита нови рекорди въпреки по-слабия от очакваното икономически ръст

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси достигат нови рекордно високи нива въпреки по-слабия от очакваното ръст на американската икономика, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 153,21 пункта, или с 0,44%, до равнище от 35 084,14 пункта, записвайки ново исторически високо ниво.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 0,42% до 4419,01 пункта, което също е нов рекорд за индекса.

Технологичният показател Nasdaq Composite прибави 0,11% към стойността си, покачвайки се до 14 778,26 пункта.

В центъра на вниманието на инвеститорите бяха икономическите данни на САЩ за второто тримесечие. Растежът на брутния вътрешен продукт на страната не успя да отговори на прогнозите на икономистите на фона на последствията от ограниченията на веригата за доставки, отнемайки от блясъка на едно от най-големите увеличения на потребителските разходи от десетилетия. Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ е нараснал с 6,5% годишен темп след ревизирани 6,3% през първото тримесечие, показват данни на министерството на търговията в страната.

Пазарите реагираха и на новите данни за безработицата в САЩ. През последната седмица, приключила на 24 юли, броят на подадените първи заявления за обезщетение при безработица достига 400 000, като стойността надхвърля прогнозата на Dow Jones от 385 000 заявления.

Книжата на дебютанта в Nasdaq Robinhood поевтиняха със 7,13%. Компанията оцени акциите си в долния край на диапазона, на ниво от 38 долара. Robinhood се оценява на около 32 млрд. долара, според The Wall Street Journal. Това е доста над оценката от 12 млрд. долара, която бе постигната в кръг на финансиране преди година. 

Още по темата

Акциите на Facebook поевтиняха с 3,97%, след като компанията обяви, че очаква „значително“ забавяне на растежа на приходите от реклама въпреки силния финансов отчет, който представи. Прогнозата се основава не само на високите предишни тримесечия, но и на новите правила за защита на данните за устройствата на Apple.

Сега Facebook повтори предупрежденията си към инвеститорите, че новите ограничения на Apple за събиране на данни на iPhone, които изискват от потребителите изрично да позволят на създателите на приложения да проследяват дейността им, биха могли да ограничат бъдещия растеж, като възпрепятстват способността му да продава целенасочена реклама - важен инструмент на Facebook, който му даде предимство при дейността с големи марки и малки предприятия, които искат да достигнат до точни групи.

При автомобилите, акциите на Tesla поскъпнаха с 4,55%, докато инвеститорите продължават да гледат с оптимизъм последния отчет на концерна, който очерта нов рекорд по отношение на доставките и печалбата. Tesla отчете увеличение на маржа от основните си автомобилни операции до 25,8% от 22% за предходното тримесечие и 18,7% година по-рано. В същото време глобалното производство на Mode S, X, 3 и Y нараства със 151% на годишна база до 206 421 броя спрямо 82 272 броя преди година.

Акциите на Ford Motor Co. поскъпнаха с 3,79%. Вторият по големина на пазарния дял автомобилен производител в САЩ отчете нетна печалба за второто тримесечие в размер на 561 млн. долара, подкрепен от голямото търсене в САЩ, което компенсира негативните ефекти от глобалния недостиг на полупроводници. Приходите на компанията нарастват с 38% до 26,8 млрд. долара.

На облигационните пазари доходността по 10- и 20-годишните американски държавни ценни книжа се покачва съответно до 1,269% и 1,919 на сто.

Доларовият индекс отчита 0,47% спад в стойността до 91,89 пункта.

На петролните пазари международният бенчмарк Брент поскъпна с 1,81% до 76,09 долара за барел, докато цената на американския сорт WTI се повиши с 1,7 на сто до 73,62 пункта.

Цената на златото нарасна с 1,8% до 1831,2 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските инвеститори се въздържаха от големи сделки в петък