IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street потъна на червена територия заради страховете около пандемията

Търговецът на дребно Walmart оглави Dow, след като акциите му поскъпнаха с около 6,7 на сто

23:03 | 07.07.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси завършиха днешната търговска сесия с понижения на фона на растящите опасения на инвеститорите около пандемията от коронавирус, която продължава да взима своите жертви в САЩ без признаци за нейното овладяване там, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 1,51% до 25 889,44 пункта.

Широкият показател S&P 500 отчете спад от 1,07 на сто до 3145,80 пункта.

Технологичният измерител Nasdaq Composite се смъкна с 0,80% до 10 350,51 пункта.

щатски щатски

Търговецът на дребно Walmart оглави Dow, след като акциите му поскъпнаха с около 6,7 на сто. При технологичните компании книжата на Microsoft, Alphabet и Amazon поевтиняха съответно с 0,10%, 0,26 на сто и 1,39%. Тези на Apple поскъпнаха с 0,31%.

При компаниите, които най-силно зависят от повторното отваряне на икономиката, книжата на Norwegian Cruise Line и Carnival Corp отчетоха спад в стойността с по над 2%. Акциите на American Airlines и United Airlines поевтиняха съответно с 5,2% и 5,7 на сто. 

Инвеститорите продължиха да гледат с тревога към пандемичния фронт. Към момента в САЩ са регистрирани над 2,93 млн. случаи на инфектирани с коронавирус, както и повече от 130,3 хил. загинали.

В понеделник клонът на Федералния резерв на САЩ в Бостън заяви, че т.нар. програма Main Street Lending Program вече е напълно оперативна и готова за закупуване на допустими заеми. Програмата на стойност 600 млрд. долара, която бе отворена за регистрация на кредитори в средата на юни, има за цел да предостави лесни кредити на малки и средни предприятия, които не могат да го получат другаде.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни облигации се понижи съответно до 0,635% и 1,368 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете ръст от 0,26% в стойността до 96,98 пункта.

На фючърсните пазари цената на международния петролен бенчмарк Брент се понижи с 0,56% до 42,86 долара за барел, докато тази на американския WTI отчете минимален спад от 1 цент до 40,62 долара за барел.

Цената на златото се покачи с 0,9 на сто до 1809,9 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
be_google
преди 3 години
тотална абсолютна финансова олигархия!!!икономиката ти рухва с поне 25% , а Стария Дау подскача като кенгуру нагоре!!! Тотална финансово-икономическа мафия. Стотици миларди скрити субсидии към производители на самолети и оръжия.....не се ли питате ЗАЩО при тази производителност и технологии правят в пъти по-скъпи военни самолетир не от Китай и Русия, от Миражр Рафал, Юрофайтър, Грипен?! Нили тук и елитът на анализаторите в БГ, е не си ли здадавате въпроси??? А многомилиардните измислени глоби срещу европейските банк!??? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ АМЕРИКАНСКАТА НАГЛОСТ и КОРУПЦИЯ???? Защо и как постигат лобиране , такова че бедни държави купуват НЕНУЖНИ самолети за МИЛИАРДИ???? Айде мариянче йор. напиши поне 1 статия , от която да не те срам след 20 г!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още