Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street преживя най-волатилната си седмица от 1929 г.

Последният път, когато след спад от 9% на следващия ден е записано най-малко същото увеличение, е през 1931 г., в пика на Голямата депресия

Wall Street преживя най-волатилната си седмица от 1929 г.

Снимка: Getty

Движението на цените на американския фондов пазар през изминалата седмица бе едно от най-екстремните от времето, когато Хърбърт Хувър е президент на САЩ.

Широкият измерител S&P 500 се придвижи с най-малко 4% през всяка една от петте борсови сесии, отбелязвайки спад три пъти и ръст съответно два. Последният път, когато налице е движение в подобен диапазон, е през 1929 г. Индексът е създаден през 1957 г. и цялата информация преди това се обработва по методологията, прилагана по време на неговото пускане, съобщава Bloomberg.

Инвеститорите бяха изплашени миналата седмица от разрастващите се опасения от коронавирусната пандемия и срива в цената на петрола. В петък S&P 500 записа ръст от 9,2%, след като американският президент Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение в опит да се улесни борбата срещу коронавируса. В същото време в четвъртък бенчмаркът отписа 9,5%, след като бяха обявени ограничения в пътуванията, а плановете за нови фискални мерки на администрацията разочароваха инвеститорите.

Последният път, когато след спад от 9% на следващия ден е записано най-малко същото увеличение, е през 1931 г., в пика на Голямата депресия.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА!

Сесията на американската Dow Jones започна с пропадане и свободно летене от 2300 пункта и близо 10 % срив довел до временно затваряне на борсата!!

НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ , ЧЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА 1929 ГОДИНА И СМЕ ВЪВ АПОКАЛИПСИС, КОЙТО СКОРО ЩЕ СЕ ПРЕНЕСЕ И НА БАНКОВИЯ ПАЗАР НА ИПОТЕЧНИ ОБЛИГАЦИИ.

ПРОБЛЕМИТЕ НА САЩ СА НЕ САМО ТЕХНИ , НО И НА ЦЕЛИЯТ "ПОВЕРВАЛ" ИМ СВЯТ В ТОВА ЧИСЛО И НА ЕВРОПА ЧАСТ ОТ КОЯТО СМЕ И НИЕ.

ДРЪЖТЕ СЕ ЗДРАВО.
ИДВА ВЪЛНА ЦУНАМИ, КОЯТО НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ОТРАЗИ НА НАШАТА ИКОНОМИКА И ФИНАНСОВА СИСТЕМА.
0
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Какви са индексите Dow Jones и S&P 500 изобщо не е важно.

Важно е какво се случи днес на Shanghai Composite !!!
СРИВ от 3,4 % и дъно от 2,789 пункта е нещо което няма как да не се отрази на останалите пазари по света , защото истинската ИКОНОМИКА е в КИТАЙ, а в САЩ са само борсовите измерители на едни КИТАЙСКО - АМЕРИКАНСКИ ДЖО ИНВЕНЧЪРИ.
ОФИС центрове на тези ДЖО ИНВЕНЧЪР не произвеждат нищо друго освен отработена тоалетна хартия и СПЕКУЛА, която се отработва в борсовите измерители на САЩ.

ИСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ на този ЛИШЕН ОТ РЕГУЛАЦИИ ПАЗАР, е че срива на акциите на компаниите няма как да не рефлектира върху свързаните с тях ИПОТЕЧНИТЕ ОБЛИГАЦИИ, които през 2008 година се прославиха с ТОКСИЧНИТЕ СИ ДЕРИВАТИ С ИЗМИСЛЕН ОТ РЕЙТИНГОВИТЕ АГЕНЦИИ НИВА НА РИСКА ОТ "ААА".

НИЩО ОТ 2008 ДО СЕГА НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В ОБЛАСТТА НА РЕГУЛАЦИИТЕ В САЩ.

Не е случаен факта , че с новите 700 млрд. долара се спасяват и плащания свързани точно с тези ИПОТЕЧНИ ОБЛИГАЦИИ.

Само за 10 дни ФЕД наля невиждана ликвидност на пазара в размер на НАД 1,3 ТРИЛЬОНА ДОЛАРА , а инвеститорите калкулираха загуби от акциите на компаниите, които само за седмица са 20 ТРИЛЬОНА ДОЛАРА!!

ФИНАНСОВАТА ДЕПРЕСИЯ ОТ 1929 ГОДИНА ще е като детска игра пред това което предстои и което вече ни засяга и нас като част от тази световна финансова система.

Още от САЩ
Истина ли са твърденията на Тръмп и Байдън за икономиката?