IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи със спадове след внезапната разпродажба около обяд*

Книжата на Intel изтриха 2,3% от стойността си, с което компанията се смъкна в дъното на Dow

23:09 | 20.02.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната сесия на червена територия след изненадваща разпродажба на акции около обяд американско време, която обърка трейдърите, съобщава CNBC.

Трейдърите не можаха да открият конкретен катализатор за внезапния спад, въпреки това страхът от коронавируса продължава да хвърля сянка върху перспективите в глобален план. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 112,64 пункта, или 0,38%, от стойността си, като приключи търговията на ниво от 29 235,39 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете спад от 0,63 на сто, смъквайки се до ниво от 9755,42 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,34% до 3374,69 пункта.

Книжата на инвестиционната банка Goldman Sachs поевтиняха с 2%, а тези на Intel отбелязаха най-големия спад от всички акциите на компаниите от Dow, изтривайки 2,3% от стойността си. Книжата на Apple поевтиняха с около 1%.

По-рано днес високопоставен служител на Федералния резерв на САЩ разкритикува пазарните очаквания за по-облекчена парична политика от страна на централната банка.

САЩ САЩ

„Прогнозирането на намаление на лихвените проценти не е толкова проста работа“, заяви заместник-гуверньорът на Фед Ричард Кларида, подчертавайки, че предпочита да разчита на икономическите данни, а не на инвеститорските очаквания.

Книжата на Morgan Stanley поевтиняха с 4,7 на сто, като Wall Street Journal съобщи в по-ранните часове, че банката купува платформата за електронна търговия с финансови активи E*Trade Financial Corp. за 13 млрд. долара.

В Азия, китайската Национална здравна комисия съобщи в сряда, че общият брой на заразените с болестта възлиза на 74 576 души, а 2118 вече са починали. Коронавирусът се разпространява и в Южна Корея. Властите на страната потвърдиха наличието на 82 заразени.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачи съответно до 1,52% и 1,965%.

При валутната търговия доларовият индекс отбеляза ръст от 0,18% до 99,88 пункта. Еврото, от своя страна, се разменяше за 1,079 долара.

На петролните пазари цената на бенчмарка Брент се повиши с 19 цента до 59,31 долара за барел, докато фючърсите върху американски лек суров петрол WTI поскъпнаха с 49 цента до 53,78 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,67% до 1622,6 долара за тройунция.

* американско източно стандартно време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 4 години
Малее, жълтото скъса въжето пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още