Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва новото тримесечие на червено*

И трите основни борсови индекса стартираха сесията с понижения от над 2%

Wall Street започва новото тримесечие на червено*

Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда и второто тримесечие на годината на червена територия на фона на нарастващите опасения за пандемията от коронавирус, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижва  с 644,59 пункта, или с 2,94%, до ниво от 21 272,96 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита свиване от 78,24 пункта, или 3,04%, до ниво от 2506,03 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 2,50%, или 189,82 пункта, до ниво от 7511,62 пункта.

Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник вечерта, че САЩ трябва да се подготвят за "много, много болезнени две седмици" заради коронавируса. „Това ще бъде труден двуседмичен период“, заяви Тръмп по време на пресконференцията в Белия дом. "Когато видите каква смърт причинява този невидим враг, това е немислимо", добави той.

Още по темата

Данните от ADP и Moody's Analytics показаха, че американските компании са съкратили 27 000 служители до 12 март. От друга страна промишлената активност в страната през март също е спаднала. Индексът на мениджърите по поръчките PMI за сектора на промишлеността е спаднал от 50,1 пункта през февруари до 49,1 пункта, показват данните на Института за управление на доставките .

 „В ситуации като тази, най-доброто нещо за институционалните инвеститори е да разберат какво искат в дългосрочен план“, каза Патрик Касер от Brandywine Global.

Пандемията на коронавирусът доведе до блокиране на икономиката в цялата страна, спря производството и остави милиони американци без работа. Безпрецедентните ходове създадоха финансови затруднения и волатилност, които никога не са били наблюдавани  досега и в крайна сметка доведоха до най-лошото първото тримесечие в историята както на Dow, така и на S&P 500.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,593% и 1,232%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,53 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,88% на ниво от 1,093 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 1,26 долара до 25,09 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат понижение от 21 цента до ниво от 20,27 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,40% до ниво от 1590,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street започва сесията с оптимизъм на фона на гражданските бунтове*