Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва последната сесия за седмицата с леки повишения*

S&P 500 е напът да отбележи пет поредни дни на положителна търговия и седмичен ръст

Wall Street започва последната сесия за седмицата с леки повишения*

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street  започват последната сесия с леки повишения, поведени от компаниите производители на полупроводници, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 51 пункта, а най-добре се представят Boeing и Goldman Sachs.

По-широкият показател S&P 500 се повишава с 0,1%, воден от технологичните и финансовите компании.

Технологичният индекс Nasdaq Composite също е нагоре с 0,2%.

Борсово търгуваният фонд VanEck Vectors Semiconductor ETF бележи увеличение от около половин процент, докато книжата на Nvidia поскъпват с над 1%. Акциите на компанията бележат ръст в цената си, след като Needham повиши целевата си цена за тях, отбелязвайки доминиращата роля на компанията в машинното обучение. Цената на книжата на Advanced Micro Devices също записват увеличение от 2,4%.

Финансовите компании са с 0,6% нагоре, след като доходността по 10-годишните държавни ценни книжа мина 3% - най-високото ниво от 2 август. Акциите на J.P. Morgan Chase и Bank of America поскъпват с по около половин процент, а на Morgan Stanley и Goldman Sachsсъответно с 1,5% и 0,9%.

S&P 500 е напът да постигне пета поредна сесия на зелено, както и седмичен ръст. В началото на сесията днес показателят бе с 1,1% нагоре за седмицата. Инвеститорите възприемат положително възможността за подновяване на търговските разговори с Китай.

Най-големият двигател тази седмица е оптимизмът около подновените търговски преговори с Китай“, коментира Ранди Фредерик, вицепрезидент по търговията и дериватите в Schwab Center for Financial Research. “Търговията е единственото нещо, което поддържа пазара“.

Акциите на Boeing и Caterpillar поскъпват съответно с 1,8% и 3% тази седмица.

На валутните пазари индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, се повишава с 0,3% до 94,81 пункта.

Еврото поевтинява спрямо зелената валута с 0,27% до 1,1658 долара, а британският паунд – с 0,24% до 1,3077 долара.

На суровинните пазари петролът не успя да запази ръста си от сутринта и отново тръгна надолу. Фючърсите върху петрола сорт Брент спадат с 46 цента, или 0,59%, до 77,72 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI – с 31 цента, или 0,45%, до 68,28 долара за барел.

Златото също е на червено, поевтинявайки с 0,43% до 1203 долара за тройунци

*Информацията е актуална към 17:30 часа

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Легализирането на канабиса в САЩ наближава, но кои ще са големите печеливши?