IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва с ръстове в очакване на решенията на Фед за паричната политика*

Финансовият отчет на куриерската компания FedEx, който надмина очакванията на анализаторите, тласна цената на акциите ѝ нагоре с над 7%

17:40 | 16.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия на зелена територия, докато инвеститорите са насочили своето внимание към края на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ и решенията, които централната банка ще взема във връзка с американската икономика и паричната си политика, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който следи търговията с акции на 30-те най-големи американски публични компании, записва ръст от 115,51 пункта, или 0,41%, като напредва до ниво от 28 111,11 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се покачва с 0,36% до 2313,42 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,19% до 11 211,53 пункта.

Финансовият отчет на американската куриерска компания FedEx, който надмина очакванията на анализаторите, тласна цената на акциите на дружеството нагоре с над 7%.

Очаква се Федералният комитет по отворените пазари да предостави актуализирана прогноза за американската икономика на фона на данните от последните месеци. Централната банка ще разкрие дали може да се очаква промяна в основните лихвени проценти в близко бъдеще, докато светът се опитва да овладее пандемията от коронавирус. 

На технологичния фронт, по-рано днес стана ясно, че китайската технологична компания ByteDance Ltd. ще запази мажоритарен дял от собствеността си в приложението TikTok. Това се предвижда в предложението, което се разглежда от регулаторите на националната сигурност, като целта е уреждането на сделка до крайния срок в неделя.

Офертата включва предложението на Oracle Corp. да стане американски технологичен партньор на TikTok като част от усилията за справяне с опасенията на администрацията за националната сигурност, свързани с китайското приложение за видео споделяне.

Книжата на големите технологични играчи Microsoft, Apple, Facebook и Amazon поевтиняват съответно с 0,24%, 0,70 на сто, 1,06% и 0,28 на сто, докато тези на Alphabet поскъпват с 0,12 на сто.

Лидер в Dow към момента е UnitedHealth, докато първото място в S&P е заето от Tepastry, следвана от FedEx.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 0,676% и 1,421 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита ръст в стойността си от 0,04 на сто до 93,09 пункта. Еврото се търгува при спад в стойността от 0,211% срещу 1,182 долара за евро.

На петролните пазари цената на сорт Брент нараства с 90 цента до 41,43 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 2,39 на сто, или с 91 цента, до 39,21 долара за барел.

Златото от своя страна поскъпва до 1967,95 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още