IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията без единна посока след отчетите на основните банки*

Книжата на технологичните компании продължават лошото си представяне от края на търговията в понеделник

17:32 | 14.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват търговията във вторник със смесено представяне, докато акциите на големите технологични компании продължават лошото си представяне от края на миналата сесия. Wall Street днес преглежда и отчетите на основните си банки, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 46,92 пункта, или с 0,15%, до ниво от 26 132,72 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 23,05 пункта, или 0,73%, до 3132,62 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 1,93%, или 193,81 пункта, до 10 197,03 пункта.

Акциите на Facebook, Amazon, Apple и Netflix поевтиняват с повече от 0,5%. Книжата на Alphabet и Microsoft се търгуват по-ниско съответно с 1,7% и 1,2%

Акциите на JPMorgan Chase поскъпват с повече от 1%, след като банковият гигант отчете приходи и печалба, които надвиха очакванията на анализаторите. Банката отчете 79-процентов ръст на приходите от търговия на фона на колебанията на пазара през второто тримесечие.

Силните приходи от търговия също помогнаха на Citigroup да компенсира забавянето в  бизнеса си с потребителското банкиране. Кредиторът отчете резултати от второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите.

От своя страна обаче книжата на Wells Fargo поевтиняват с повече от 5%, след като банката записа загуба от 2,4 милиарда долара през второто тримесечие. Това е първата тримесечна загуба за Wells Fargo след финансовата криза. Банката също така намали дивидента си от 51 на 10 цента на акция.

Въпреки че се очаква корпоративните печалби да спаднат с 44% през второто тримесечие, финансовият сектор вероятно ще отчете спад в печалбата си с над 52%, според данните на Refinitiv.

„Това, което е толкова влиятелно в банките, които представят резултатите си в началото на сезона на отчетите във времена като тези, е че наистина разчитаме на виждането на ръководния екип на банките за това, което се случва“, каза Сюзън Шмид от Aviva Investors. „Банките са основата на нашата икономика в САЩ. Те са там, за да предоставят заеми на малкия бизнес и да управляват депозитите на потребителите на дребно", добави тя.

От друга страна инфлацията в САЩ се е ускорила през юни след три поредни месечни спада. Индексът на потребителските цени се е увеличил с 0,6% през миналия месец. Базовият индекс, изключващ цените на волатилните продукти като храна и енергия, се е повишил с 0,2% през юни. На годишна база измерителят се е повишил с 1,2%, оставайки под целта на Фед от 2%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,602% и 1,283%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 96,35 пункта.

Еврото поскъпва с 0,41% спрямо щатската валута до 1,139 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,08 долара до 42,64 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат спад в стойността от 0,19 долара до 39,91 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,57% до 1803,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:13 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още