IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията на червено, очаквайки Фед*

По-късно днес започва двудневната среща на ръководството на Федералния резерв, която ще е и основен фокус на пазарите тази седмица

18:27 | 15.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите американски индекси се намират на червена територия в началото на борсовата сесия във вторник, очаквайки поредното решение за паричната политика на Федералния резерв в сряда, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 изтрива 0,3%, след като записа повишение от 0,1% и достигна нов рекорден размер. От своя страна индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изостава с 0,5%, както и технологичният Nasdaq Composite – също с 0,5%.

Във вторник има малко компании, които се открояват с по-значителни ръстове, срд тях са такива, свързани с отварянето на икономиката, като Boeing, самолетните превозвачи и круизните линии.

По-рано през деня стана ясно, че продажбите на дребно в САЩ са намалели с 1,3% през май - повече от очаквания спад от 0,7%. Общата стойност на продажбите на дребно беше 620,2 млрд. долара през май, много над почти 526 млрд. долара през февруари 2020 г. преди пандемията.

По-късно днес започва двудневната среща на ръководството на Федералния резерв, която ще е и основен фокус на пазарите тази седмица. За момента не се очакват промени в паричната политика на централната банка, но някои коментари за лихвите, инфлацията и икономиката като цяло може да раздвижат пазара.

Трейдърите ще очакват с интерес коментарите за инфлацията и евентуалните планове на централната банка за нейното ограничаване.

По-рано в понеделник пред CNBC известният инвеститор Пол Тюдор Джоунс заяви, че тази среща на Фед може да се окаже най-важната в кариерата на управителя Джером Пауъл. Тюдор Джоунс също така предупреди, че Пауъл може да предизвика голяма разпродажба на рискови активи, ако не сигнализира ограничаване на месечния размер на покупка на активи.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните облигации остава без промяна на равнище от 1,501%.

Стабилен е и доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, оставайки на равнище от 90,52 пункта.

На стоковите пазари обаче цената на петрола продължава да върви нагоре. И при двата водещи сорта увеличението е от над процент, като при фючърсите върху сорта Брент то е от  1,1% до 73,64 долара за барел, а при тези върху американския лек суров петрол – 1,2% до 71,76 долара за барел.

Златото обаче поевтинява с 0,3% до 1860,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 18 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още