Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва сесията оптимистично въпреки смесените сигнали за търговията*

Доналд Тръмп нарече съобщение на Wall Street Journal за търговска сделка между САЩ и Китай „фалшива новина“

Wall Street започва сесията оптимистично въпреки смесените сигнали за търговията*

Снимка: Архив на Ройтерс

Акциите, търгувани на Нюйоркската фондова борса, започват сесията в петък на зелена територия въпреки появилата се нова противоречива информация около търговските отношения между САЩ и Китай. Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече съобщение на Wall Street Journal за търговската сделка между САЩ и Китай „фалшива новина“, предава CNBC. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 70 пункта, или 0,25%, до ниво от 28202,99 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 6 пункта, или 0,23%, до ниво от 3175,41 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,37%, или 31 пункта, до ниво от 8749,20 пункта.

Wall Street Journal и CNBC съобщиха в четвъртък, че САЩ и Китай са се споразумели по условията на така наречената търговска сделка от първа фаза, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Като част от сделката САЩ са поели ангажимент да отложат налагането на допълнителни мита. САЩ също са предложили намаляване на съществуващите мита с до 50%

Dow се повиши с повече от 200 пункта в четвъртък, докато S&P 500 затвори с ръст от 0,9%. Nasdaq Composite приключи сесията с увеличение от 0,7%. И трите индекса достигнаха рекордно високи нива вчера.

Още по темата

В Китай се очаква пресконференция днес, на която ще бъдат обсъдени въпросите около търговското споразумение. Източник на CNBC каза, че Пекин има опасения относно високите нива на покупките на американски селскостопански стоки, за които са се обявили САЩ. Има също така притеснения, че Тръмп може да наложи допълнителни мита върху вноса от Китай дори след постигане на сделката.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад до съответно 1,882% и 2,299%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,13 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,04% на ниво от 1,1132 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с долар и 20 цента до 65,40 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 98 цента до ниво от 60,16 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,05% до ниво от 1473,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:18 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Berkshire Hathaway влиза в глобалната вихрушка на продажба на корпоративен дълг