Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва сесията с оптимизъм след отчетите на IBM и Coca-Cola*

Инвеститорите следят за сигнали за още фискални стимули в САЩ

Wall Street започва сесията с оптимизъм след отчетите на IBM и Coca-Cola*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник на зелена територия, докато инвеститорите следят последните новини от сезона на отчетите и за сигнали за по-нататъшните фискални стимули в САЩ, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 290,24 пункта, или с 1,09%, до ниво от 26 968,25 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 21,70 пункта, или 0,68%, до 3273,98 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,16%, или 16,31 пункта, до 10 784,03 пункта.

Акциите на IBM поскъпват с 3,9%, след като компанията отчете по-добра печалба за второто тримесечие от очакваната.

Coca-Cola обяви, че през второто тримесечие печалбата ѝ е спаднала с 33%, но компанията изрази оптимизъм за търсенето след премахването на блокадите срещу коронавируса. Акциите на Coca-Cola повишават стойността си с 2,4%.

Досега 58 от копаните в S&P 500 са подставили своите отчети за второто тримесечие, а 81% от тях са надминали очакванията на анализаторите, сочат данни на Ник Райх от The Earnings Scout.

Още по темата

Настроенията се повишиха във вторник, след като ръководителите на държавите членки на Европейския съюз постигнаха споразумение за пакета от стимули в размер на 750 милиарда евро. Средствата имат за цел да помогнат на страните и секторите в региона, най-силно засегнати от коронавирусната пандемия.

В САЩ инвеститорите насочват вниманието си към разговорите във Вашингтон за следващия законопроект за фискални стимули. Законодателите са поставени под натиск да приемат законодателство преди края на месеца, когато изтича програмата за допълнително федералното обезщетение при безработица от 600 долара на седмица.

"Вярвам, че фондовата борса ще се възползва от новините за наближаващия пакет от стимули", пише в бележка Кристина Хупер, главен стратег в Invesco. „Във времена като тези, въпреки масивния и нарастващ бюджетен дефицит на САЩ, вярвам, че големият стимул вероятно ще бъде добра новина за фондовия пазар“, коментира тя.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,607% и 1,31%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 95,47 пункта.

Еврото поскъпва с 0,27% спрямо щатската валута до 1,148 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 1,50 долара до 44,78 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат ръст в стойността от 1,59 долара до 42,40 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 1,27% до 1840,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street записа трета поредна седмица на спадове