IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията с понижения и по-слабо представяне на банките*

Продължаващото разпространение на коронавируса оказва натиск върху световните пазари на акции

18:39 | 23.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в четвъртък с понижения, докато инвеститорите преминават през поредната партида от корпоративни отчети и са обезпокоени от разпространението на коронавируса от Китай, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,56% до ниво от 29014,97 пункта. Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 14 пункта, или 0,43%, до ниво от 3307,39 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite отписва 0,21%  до ниво от 9363,78 пункта.

Акциите на Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup и J. P. Morgan Chase поевтиняха с повече от 1%, поставяйки началото на днешната тенденция на спад в стойността на акциите.

Comcast и Travellers отчетоха по-добри от очакваните данни за тримесечието. Comcast обаче регистрира спад в стойностите на ценните си книжа с 2,5%, а Travellers – с 3,8%.

Повече от 12% от компаниите в индекса  S&P 500  отчитат тримесечна печалба. От тези компании около 70% са надвишили очакванията на анализаторите, показват данните на FactSet.

Настроението на инвеститорите се поддържа под контрол, въпреки че разпространението на коронавируса в Китай оказва подновен натиск върху световните пазари на акции. Броят на смъртните случаи нарасна до 17 и от Световната здравна организация организират среща в четвъртък, за да решиат дали да обяви глобална спешна ситуация в здравеопазването.
В сряда броят на потвърдените случаи на новия щам на вируса, който се зароди в китайския град Ухан  и се разпространява из цяла Азия достигна 571 души. Сингапур също потвърди първия си случай на заразен с коронавирус по-рано през деня.

„Инвеститорите се чудят какво в крайна сметка ще пробие този борсов пазар“, казва Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в The Leuthold Group. „Въпреки че в определен момент корекцията на фондовата борса е почти сигурна, самото обновяване на настроението вероятно няма да доведе до траен спад“, добави още той.

Данните за седмичния брой на заявленията за отпускане на парични обезщетения за безработица са по-малко от очакваното до 211 000 бр. в сравнение с 205 000 бр. преди седмица.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад съответно до 0,054% и 0,051%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,80 пункта.

Еврото се разменя със спад в стойността от 0,496% при 1,1036 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 1.53 долара до 61,69 долара за барел.
Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат понижение от 1,52 долара до ниво от 55,23 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,43% до ниво от 1563,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 19:02 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още