IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията с приглушен оптимизъм*

Акциите на Apple отчитат ръст в цената си до рекордно високи стойности

17:30 | 17.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват търговията в сряда на зелена територия за четвърта поредна сесия на фона на надеждите, че най-лошото за най-голямата икономика в света вече е преминало след вчерашните положителни икономически данни, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 13,32 пункта, или с 0,05%, до ниво от 26 309,12 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 3,83пункта, или с 0,12%, до 3128,27 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,44%, или 43,74 пункта, до 9941,15 пункта.

Акциите на Amazon и Netflix поскъпват с над 1%, докато тези на Apple отчитат ръст в цените си с 0,6% до рекордно високи стойности. Книжата на Home Depot и Pfizer се търгуват с над 1% по-високо.

„Пазарът изглежда, че обръща повече внимание на добрите новини за сметка на лошите в последните дни. Стимулиращите мерки като закупуването на облигации от страна на Фед, изследванията за намиране на лекарство срещу коронавируса и оптимизмът по отношение на V-образното икономическо възстановяване получават много повече внимание от ръста при броя на заразените“ коментира Марк Нютон от Newton Advisors.

Управителят на Федералния резерв Джером Пауъл ще бъде изслушан от членовете на Камара на представителите на САЩ  в сряда. Пред Банковия комитет на Сената във вторник Пауъл предупреди за "значителна несигурност" относно икономическото възстановяване, като добави, че малките предприятия са изложени на риск след пандемията.

Междувременно обаче притесненията относно коронавируса се възраждат. Множество съобщения оповестяват, че Пекин ще затвори всички училища на фона на ръста в броя на заразените. В САЩ бяха потвърдени повече от 2,1 милиона случаи на заболели до момента, а щати като Аризона и Тексас отчитат скок в хоспитализациите.

„Изглежда отношението на много американци е, че на тях им е писнало от коронавируса, но на коронавирусът не му е писнало от нас“, заяви Марк Одо, портфолио мениджър в Swan Global Investments.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,741% и 1,53%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 97,26 пункта.

Еврото поевтинява с 0,40% спрямо щатската валута до 1,122 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,42 долара до 40,54 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат спад от 0,60 долара до 37,78 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,29% до 1731,40 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:11 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още