IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията с ръстове благодарение на силните отчети*

Те компенсираха негативното влияние от коментарите на Тръмп за Фед и заканите му към Китай за налагане на нови мита

19:14 | 20.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Wall Street започва сесията с ръст благодарение на силните резултати за второто тримесечие на някои от най-големите компании, които компенсираха негативното влияние на атаките на американския президент Доналд Тръмп срещу Федералния резерв.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 44,28 пункта към стойността си до ниво от 25 108,78 пункта, а книжата на Caterpillar поевтиняха с повече от 1%.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 2,06 пункта до ниво от 2806,62 пункта, като компаниите от технологичния сектор и комуналните услуги изостават значително. Около 16,4 на сто от компаниите в S&P 500 са отчели своите резултати от последното тримесечие, като 83% от тези резултати надхвърлят очакванията на анализаторите, съобщава CNBC, позовавайки се на данни от FactSet.

Технологичният измерител Nasdaq Composite също започва сесията на зелена територия, като добавя 18,98 пункта до ниво от 7844,75 пункта благодарение на силното представяне на Microsoft. Компанията обяви резултати, според които годишните  й приходи са преминали прага от 100 млрд. долара за първи път, откакто компанията се превърна в ключов играч на пазара за облачни услуги. Акциите на Microsoft поскъпнаха с 3%.

Книжата на Honeywell също отчетоха неочакван ръст с 2,5 на сто.

На валутните пазари курсът на щатския долар се понижи след съобщението на Тръмп в Twitter, с което за втори пореден ден атакува Китай и гуверньора на Фед Джером Пауъл. Доларът отбеляза спад от 0,6% спрямо кошница от шест други валути до ниво от 95,19%, което е малко под едногодишния връх от 95,62%, който достигна в предишната сесия.

Стойността на еврото също се понижи с 0,57% до 1,1706 долара за евро. 

На пазара на суровини най-силно влияние оказа изявлението на представителя на Саудитска Арабия в ОПЕК, който предупреди, че страната няма да променя количествено износа на петрол въпреки настояването на Доналд Тръмп. Това доведе до поскъпване на американския лек суров петрол WTI с 92 цента или с 1,3 на сто до 69,68 долара за барел. Петролът сорт Брент добави 63 цента към стойността до ниво от 73,21 долара за барел. 

Цената на златото се повиши с 0,55% до 1 229,21 долара за тройунция след достигнатото едногодишно дъно. 

*Материалът е актуален към 18,45 ч българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още