Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Walmart се възползва от шопинг бума в САЩ

Най-големият търговец на дребно в страната повиши годишните си цели

Walmart се възползва от шопинг бума в САЩ

Снимка: Bloomberg LP

Най-големият търговец на дребно в САЩ Walmart повиши годишните си цели след добрия старт на годината. През трите месеца до края на април оперативната печалба се е увеличила на годишна база с почти 32% до 6,9 милиарда долара, обяви във вторник в Бентънвил Walmart. 

Още по темата

Приходите на сравнима база обаче са нараснали само с 2,7% до 138,3 млрд. долара и са пострадали значително от продажбата на части от международния бизнес. Бумът в онлайн продажбите също леко утихва. В този сегмент увеличението на продажбите е с 37% в сравнение с 69% през предходните три месеца.

На вътрешния пазар в САЩ Walmart се възползва силно от скъпите програми за държавна помощ за справяне с причинената от пандемията криза, която даде силен тласък на потребителските разходи. Продажбите са нараснали с 6 процента - значително повече от очакванията на анализаторите.

„Сега нашият оптимизъм е по-висок, отколкото в началото на годината“, казва главният изпълнителен директор Дъг Макмилън. „Ясно е, че американските потребители искат да излязат и да пазаруват“, сигурен е той.

„Второто тримесечие започна доста добре, малко по-добре, отколкото бихме очаквали“, заяви главният финансов директор Брет Бигс в интервю за Bloomberg във вторник, след като бяха публикувани резултатите. „Обикновено не актуализираме прогнозите в края на първото тримесечие, но предвид тримесечието усещаме, че трябва да излезем и да бъдем ясни“.

За текущата финансова година Walmart прогнозира значително увеличение на печалбата. Сега търговецът на дребно очаква печалбата на акция да нарасне с висок едноцифрен процент тази година в сравнение с по-ранните прогнози за лек спад. През второто тримесечие същият показател ще спадне с до 5%, но това все пак е по-добре от спада между 9 и 5%, който се очакваше по-рано. В предборсовата търговия книжата са нагоре с около 3 на сто.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow прибавя над 150 пункта напът към печеливша седмица*