IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wells Fargo отчете по-добри резултати за третото тримесечие от очакванията

Приходите на четвъртата най-голяма банка в САЩ са нараснали с 3% спрямо миналата година до 21,9 млрд. долара

22:41 | 14.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Wells Fargo, една от най-печелившите големи банки на САЩ, обяви в сряда финансовите си резултати за третото тримесечие, които се оказаха малко над очакванията на Wall Street, съобщава Wall Street Journal.

Банката, която е четвъртата най-голяма по активи в САЩ, отчете печалба от 5,8 млрд. долара, или 1,05 долара за акция, за третото тримесечие, което с 1% повече от печалбата през същия период на миналата година.

Макар и малък, ръстът на печалбата е приветстван от управителите и акционерите. За второто тримесечие на годината Wells обяви годишен спад на нетната печалба, първия от няколко тримесечия насам.

Приходите на Wells Fargo за третото тримесечие възлизат на 21,9 млрд. долара, което е малко над оценката на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, и с 3% повече от приходите от 21,2 млрд. долара, отчетени през същия период на миналата година.

Wells Fargo няма голямо присъствие на Wall Street, изолирайки се до голяма степен от последните сътресения на световните пазари. Вместо това банката печели по-голямата част от парите си чрез кредити на физически и юридически лица. Инвеститорите дават по-висока оценка на банката спрямо конкурентите ѝ заради относително стабилните ѝ основни приходи, по-ниските ѝ разходи и способността ѝ да продава повече от един продукт на клиентите си.

През третото тримесечие Wells Fargo остава по-печеливша в сравнение с останалите две големи банки, които вече представиха отчетите си за периода. Възвращаемостта върху собствения капитал на банката – внимателно следен показател, който измерва печалбата като процент от акционерния капитал, възлиза на 12,6% през третото тримесечие спрямо 12% за JPMorgan Chase и 7% за Bank of America.

И все пак възвращаемостта върху собствения капитал на Wells Fargo е по-ниска спрямо предишните периоди, което предполага, че банката може би е достигнала до някакви граници. Бавният растеж на приходите обяснява част от спада в доходността, но маржът на печалбата, който Wells Fargo печели по заемите и ценните си книжа, се е понижил, макар че самите кредити и облигации са се повишили.

Wells Fargo отчита заеми за 903 млрд. долара за третото тримесечие, което с 8% над кредитите за 839 млрд. долара за същия период на миналата година. Освен това кредитите за компаниите растат по-бързо в сравнение с тези за частните лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още