IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wells Fargo със спад на печалбата за първото тримесечие

Акциите на компанията поевтиняха, въпреки че резултатите все пак са по-добри от очакванията

16:26 | 14.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Третата най-голяма американска банка по активи Wells Fargo обяви, че печалбата ѝ за първото тримесечие на годината е спаднала с 5,9%, след като продължава да се бори със срива на цените на петрола, съобщава Wall Street Journal.

Акциите на банката поевтиняха с 0,8% преди отварянето на пазара, въпреки че печалбата и приходите все пак надхвърлят оценките. Книжата на компанията поскъпнаха с 2,6% в сряда.

Базираната в Сан Франциско банка отчете печалба от 5,46 млрд. долара, или 99 цента на акция. За сравнение, за същия период миналата година банката отбеляза печалба от 5,8 млрд. долара, или 1,04 долара за акция. Последните резултати включват данъчно облекчение от 7 цента на акция.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 97 цента на акция.

Приходите са нараснали с 4,3% до 22,2 млрд. долара, като анализаторите прогнозираха сума от 21,61 млрд. долара.

Акциите на Wells Fargo са поевтинели с 9,8% от началото на 2016 г. в съответствие със спада на индекса KBW Nasdaq Bank на големите търговски кредитори през същия период.

Ниските цени на петрола се отразяват негативно на редица енергийни компании и ги тласкат към сериозни проблеми. Това се отразява по-силно на Wells Fargo, отколкото на други големи банки, тъй като е един от най-големите кредитори в индустрията.

По-рано тази година Wells Fargo приключи дълго съдебно дело с регулаторите по практиките му за одобряване на ипотеки преди финансовата криза. Банката договори споразумение за 1,2 млрд. долара и призна, че е одобрявала ипотеки по гарантирани от правителството програми, които по принцип са били недопустими. Wells Fargo заяви, че предварително е била заделила разходите по споразумението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още