Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Western Union е направил оферта за придобиването на MoneyGram

Ако се стигне до сделка, тя ще обедини двата най-големи американски доставчика на услуги за трансфер на пари

Western Union е направил оферта за придобиването на MoneyGram

Снимка: Bloomberg L.P.

Western Union Со. е направил оферта за придобиването на MoneyGram International Inc. – сделка, която би могла да обедини двата най-големи американски доставчика на услуги за трансфер на пари. Това съобщава източник на Bloomberg, запознат с въпроса.

По думите му трансакцията все още не е сигурна и е възможно да не се стигне до сделка.

Засега не се споменава каква е предложената сума за придобиването. Представители на Western Union и MoneyGram са отказали коментар.

Още по темата

Бизнесът на двете компании постепенно отслабва, тъй като все повече клиенти извършват онлайн прехвърляния на средства. В същото време финтех решенията също представляват конкуренция за установените вече компании.

Акциите на MoneyGram поскъпнаха с над 6% по време на борсовата сесия в понеделник, а в късната търговия отскокът  бе от близо 32%. Борсовата оценка на компанията след вчерашния ден достига до 164 млн. долара. Тя обаче трябва да се справя и с немалък дълг в размер на около 878 млн. долара.

От своя страна, книжата на Western Union поскъпнаха с 3,5% по време на понеделнишката сесия, достигайки до пазарна оценка от около 8,5 млрд. долара.

Базираната в Далас MoneyGram изпитваше някои трудности по време на пандемията, която накара компанията да прекрати част от операциите си. И макар дигиталните трансакции да отбелязаха ръст, то те са едва 18% от трансфера на пари през първото тримесечие, съобщи компанията в доклад от миналия месец.

Правителствата и регулаторните органи по света са в процес на намаляване на разходите за парични преводи, които често пъти се използват основно от мигранти, които нямат достъп до традиционни банкови сметки. Според данни на Световната банка изпращането на 100 долара в чужбина струва средно 6,79 долара.

През 2017 г. китайският финансов конгломерат Ant Financial Services Group се съгласи да придобие MoneyGram, но сделката пропадна заради натиск от регулаторите в САЩ.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
САЩ не трябва да атакуват хонконгския долар заради Китай