IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WikiLeaks разполага с още материали за Хилъри Клинтън

Джулиан Асанж не разкри кога организацията планира да публикува архива

14:39 | 30.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Организацията WikiLeaks разполага с още писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха придобити от неизвестни хакери, предава ТАСС.

Част от тази кореспонденция се отнася до президентския кандидат на партията Хилъри Клинтън. Това съобщи в петък в интервю за телевизия CNN създателят на сайта Джулиан Асанж.

„Разполагаме с още материали, свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асанж, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога организацията смята да публикува този архив.

Създателят на WikiLeaks също така отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и Републиканската партия в САЩ, са изключително уязвими, поради което кибератаки срещу техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.

Асанж за пореден път, че WikiLeaks няма никакво отношение към самата атака, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
Ами публикувайте ги , бе ...да се видят далаверите на тая пастърма !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още