Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Задава се горещо IPO лято на Wall Street

Най-малко шест компании представиха условията за роудшоу в понеделник в САЩ, търсейки да наберат общо 4,7 млрд. долара

Задава се горещо IPO лято на Wall Street

Снимка: Bloomberg L.P.

Преди обичайното лятно затишие през август все повече технологични компании бързат със своите първични публични предлагания (IPO), докато пазарът е все още горещ.

Платформата за търговия на дребно Robinhood Markets Inc. в понеделник подаде документи пред американската Комисия по ценните книжа и борсите за начало на роудшоу за своето листване за 2,2 млрд. долара. То се очаква да бъде и петото по големина за годината, показват данни на Bloomberg.

Най-малко шест компании представиха условията за роудшоу в понеделник в САЩ, търсейки да наберат общо 4,7 млрд. долара. Отделно веригата ресторанти за бързо хранене Portillo’s Inc. и модният стартъп Rent the Runway Inc. също обявиха, че са подали поверително документи за излизане на пазара.

Всички тези компании ще прибавят към и без това рекордната година за IPO пазара в САЩ. Само до понеделник в рамките на първични публични предлагания са събрани 216 млрд. долара, показват данни, събрани от Bloomberg.

Производителят на образователен софтуер PowerSchool Holdings Inc., подкрепен от Vista Equity Partners, иска да набере 790 млн. долара в кръг на финансиране, а приложението за учене на езици Duolingo Inc. търси до 485 млн. долара в IPO-то си, обявиха компаниите.

Манията продължава с производителя на плодове Dole Plc., който иска да се листне в САЩ, търсейки 541 млн. долара. търговията с акции в Дъблин и Лондон ще бъде прекратена.

Компаниите бързат да направят IPO, докато пазарът все още е нагорещен. Макар че всички водещи американски индекси завършиха сесията в понеделник дълбоко на червено, щетите за пазара засега остават умерени. S&P 500 все още се намира на 3,5% под последния си рекорд, достигнат миналата седмица, а инвеститорите очакват още силни икономически резултати в рамките на течащия в момента сезон на отчетите.

Компания

Сектор

Цел на IPO

Ценови диапазон

Robinhood

Онлайн търговия

2,2 млрд. долара

38-42 долара

PowerSchool

Образователен софтуер

790 млн. долара

18-20 долара

Dole

Производител на плодове

541 млн. долара

20-23 долара

Duolingo

Приложение за езиково обучение

485 млн. долара

85-95 долара

Riskified

Киберсигурност

350 млн. долара

18-20 долара

Snap One 

Производство на електроника

291 млн. долара

18-21 долара

 

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
S&P 500 се раздели с 1,7% в най-лошата си сесия от май