IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията за помощи за безработица в САЩ нараснаха по-силно от очакванията

Данните за пазара на труда ще играят важна роля при дебатите във Фед, смятат експерти

17:47 | 30.05.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Все повече американци прибягват до помощи за безработица.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Все повече американци прибягват до помощи за безработица. Снимка: Ройтерс

Броят на американците, които са подали нови заявления за помощи за безработица през изминалата седмица, се е увеличил с 10 хил. до 354 хил. според данните на американското Министерство на труда.

Анализът на експертите, анкетирани от Market Watch, който предшестваше данните на щатските власти, показа очаквания за покачване на сезонно изгладените данни за безработните до 345 хил. в седмицата до 25 май.

Средната стойност на молбите за обезщетения през последните четири седмици в САЩ се повиши с 6750 до 347 250 – най-високото ниво от месец насам. Пълзящата средна стойност се счита за по-точен индикатор за тенденциите в заетостта, тъй като изглажда странностите в седмичните данни.

Статистиката за средната стойност на молбите за обезщетения през последните четири седмици е по-положителна с сравнение с данните за първите четири месеца на годината – 352 хил., както и средната стойност за 2012 г. – 375 хил. през 2012 г.

Данните за пазара на труда ще играят важна роля при дебатите във Федералния резерв по въпроса дали централната банка на САЩ да се отдръпне от програмата си за закупуване на активи. Фед отчита подобрение на пазара на труда в сравнение със септември миналата година, но щатските централни банкери искат да видят още подобрения, преди да намалят т.нар. количествени улеснения.

Част от служителите на Федералния резерв, в това число и председателят Бен Бернанке, заявиха, че Фед може да намали програмата си постепенно в рамките на няколко месеца, като според тях предприетите бюджетни свивания в САЩ изглежда не са оказали натиск за увеличаване на съкращенията на служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Я, това мнение беше за монголците, що е тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Това не е храна!Ей така се съсипва дребния бизнес!Вкарват ти вериги, забележете отново, вериги (синджир), правят реклама на американското чудо и си дотам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още