Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Защо Бийонсе е устойчива на рецесия?

Според главния инвестиционен директор на Goldman Sachs инвеститорите още не трябва да се отказват от технологичните компании

Защо Бийонсе е устойчива на рецесия?

Снимка: Mason Poole/A.M.P.A.S. via Getty Images

Докато усилията на Федералния резерв да укроти инфлацията разтърсват както акциите, така и облигациите, инвеститорите навсякъде се борят да измислят най-добрия начин да се отбраняват на пазарите на фона на опасения за наближаваща рецесия. Един от топ мениджърите в Goldman Sachs Asset Management има изненадваща идея: Бийонсе.

Кейти Кох – главният инвестиционен директор за публичните компании в GSAM, остроумно твърди, че „Бийонсе е абсолютно устойчива на рецесия“, както и други популярни изпълнители, пише Bloomberg. Ето защо портфейлите, които Кох наблюдава, притежават дялове в компании за концерти на живо в САЩ и Европа. Макар че Live Nation Entertainment бе сериозно ударена заради блокадите около Covid-19 миналата година, Кох посочва, че компанията всъщност е преминала добре през предишната рецесия и е успяла да увеличи приходите си както през 2008 г., така и през 2009 г.

Още по темата

„Потребителите харчат по време на рецесия“, казва тя, но „са много избирателни от гледна точка на това за какво харчат“.

Друг пример са продуктите за красота, добавя тя. Освен това Кох не се хваща на твърдението, че Китай е неинвестиционен: „Можете да купите активи тук в САЩ, както и активи в Китай, които са с изключителна отстъпка за нещо, което в крайна сметка знаем, че ще бъде преодоляно, а то е, че икономиката отново ще се отвори“.

Технологичният индекс Nasdaq 100 е изгубил над четвърт от стойността си от началото на годината. Кох казва, че отново ще има възможности сред технологиите и иновациите. „Тези неща ще работят и ще работят наистина, наистина добре. Просто в момента ситуацията е изместена“, казва тя.

„Последната корекция всъщност осигурява някои наистина завладяващи входни точки, за да получат експозиция към технологиите“, допълва тя. „Технологиите в момента са надолу, но това не е краят им. Не се отказвайте от тях“, казва Кох.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева
Още по темата: САЩ Goldman Sachs инвестиции

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Американското правосъдие обвинява мениджъри на Allianz в измама