IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният застраховател Aetna проявява интерес към конкурента си Humana

Споразумение за придобиване може да бъде подписано още този уикенд, твърди Bloomberg

08:47 | 26.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският здравен застраховател Aetna Inc. е напът да закупи конкурента си Humana Inc., като споразумението може да бъде подписано още този уикенд, предава Bloomberg, като се позовава на лица, запознати с процесите.

Humana е получила оферта от Сigna Corp, но Бордът на директорите на Humana предпочитал офертата на Aetna, твърди агенцията. Не е сигурно обаче, че Aetna ще надделее, пише Ройтерс.

Според Bloomberg тази седмица Aetna е отправила официална оферта за закупуването на Humana, включваща парично плащане и плащане с акции.

Източниците на агенцията съобщават, че през последните дни разговорите между двете дружества са се задълбочили, след като през миналия уикенд стана ясно, че конкурентите Anthem Inc. и Cigna са започнали преговори за сливане по собствена инициатива.

В събота от Anthem предложиха 47 млрд. долара за по-малкия си конкурент Cigna, който отхвърли офертата още на следващия ден.

Разговорите се задълбочават, след като застрахователите търсят начини да постигнат икономии от мащаба, да намалят административните разходи и да преговарят с лекарите за по-ниски цени.

След новините в четвъртък акциите на Aetna скочиха с 4,3%, за да достигнат историческа цена от 133,05 долара, а тези на Humana, чиято пазарна капитализация e 27,59 млрд. долара, поскъпнаха с 6,5% до 196,21 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още