IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple: Нямаме интерес към придобиването на TikTok

В момента Microsoft води преговори за придобиване на бизнеса на китайското приложение в САЩ

19:02 | 05.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple няма интерес към придобиването на TikTok, обяви компанията. С това тя отрече информацията, появила се в новинарския уебсайт Axios по-рано вчера, предава Ройтерс.

Позовавайки се на източници извън Apple, Axios написа, че производителят на iPhone е показал интерес към фирмата, която е собственост на китайската ByteDance.

В момента Microsoft води преговори за придобиване на приложението за кратки видеа в САЩ. Администрацията на американския президент Доналд Тръмп пък даде 45-дневен срок за сключване на сделката.

Миналата седмица държавният глава заяви, че планира да забрани TikTok в страната заради притеснения, че тя е собственост на китайска компания и представлява заплаха за националната сигурност, защото събира лични данни за потребителите.

По-късно Тръмп заяви, че правителството на САЩ трябва да получи плащане за уреждането на сделката, а TikTok е "готина марка".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още