IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бордът на Twitter: Подкрепяме Джак Дорси

Въпреки споровете с Elliott Management главният изпълнителен директор все още се радва на доверието на борда

11:00 | 03.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Greg Nash/Bloomberg</em></p>

Снимка: Greg Nash/Bloomberg

Бордът на Twitter изрази подкрепата си за главния изпълнителен директор на компанията Джак Дорси и заяви, че уверен в „сегашната структура“ на социалната мрежа, предава Ройтерс.

„Комисията изрази своята увереност в мениджмънта и препоръча текущата структура да остане в сила“, обяви бордът в документ до регулаторите.

Бордът цитира „значително подобрения продукт“ на Twitter и финансовото представяне за третото тримесечие, когато приходите нараснаха с 14% на годишна база до 936 млн. долара.

По-рано тази година Дорси се сблъска с опитите на активиста инвеститор Elliott Management да го отстрани от поста му. Изпълнителният директор успя да избегне този сценарий, като се съгласи с целите за растеж.

Сделката даде време на Дорси, който е и главен изпълнителен директор на финансовата технологична компания Square, за да покаже на Elliott, че може да управлява две публични компании.

Социалната мрежа е достигнала до 187 млн. монетизируеми дневно активни потребители (mDAU) през третото тримесечие, с което не успя да изпълни очакванията на анализаторите за 195,2 млн., сочат данни на Refinitiv.

Одобрението за Дорси беше изразено в момент, в който социалната мрежа е под все по-голям натиск заради свързаната с президентските избори в САЩ дезинформация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още