IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на Snap падна до нивото от IPO-то

Това подчертава загубата на доверие от страна на инвеститорите на фона на острата конкуренция от Facebook

08:35 | 16.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Snap Inc се обезцениха с 4,9 на сто в четвъртък до нивото им от времето на първичното им публично предлагане (IPO), подчертавайки загубата на доверие от страна на инвеститорите в социалната медийна компания, която е изправена пред ожесточена конкуренция от страна на Facebook, предава Ройтерс.

Собственикът на Snapchat - мобилното приложение, което позволява на потребителите да заснемат видеоклипове и снимки, които се самоунищожават след няколко секунди, приключи сесията при цена от 17,00 долара за брой - цената, определена в рамките на първичното публично предлагане през март, което беше най-горещото технологично IPO в САЩ за годинaтa. 

Цената на акциите на Snap се покачи до 29,44 долара в дните непосредствено след пазарния дебют, но оттогава започна да пада. Цената от четвъртък беше най-ниската от първичното публично предлагане и не потъна под 17,00 долара.

Snapchat е популярен сред хора на възраст под 30 години, които се наслаждават на прилагането на украсени по всякакъв начин снимки. Но мнозина на Wall Street критикуват високата оценка и забавянето на ръста на потребителите. Snap предупреди, че може никога да не стане печеливша компания.

Тези тревоги се увеличиха, след като първият тримесечен отчет на Snap през май показа спад на приходите, разочаровайки инвеститорите, които се надяваха, че компанията ще ги изненада с голям брой фенове.

Понижението под цената от IPO се счита на Wall Street за неуспех, който трябва да се избягва от главните изпълнителни директори и техните поематели, но не е необичайно за компаниите от Силициевата долина, чиито пазарни дебюти се празнуват подобаващо от инвеститорите.

Цената на Alibaba падна под тази от IPO-то 233 дни след пазарния си дебют, докато Facebook направи това на втория ден от предлагането си. Сега цената на акциите на Facebook е с 300% над тази от IPO-то.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още