IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Дорси: Не направихме достатъчно, за да се справим с онлайн насилието

Изпълнителният директор на Twitter критикува не само собствените си действия, но и тези на гигантите от Силициевата долина

15:31 | 13.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви че компаниите от Силициевата долина, включително и неговите, не са направили достатъчно, за да защитят жертвите на онлайн насилие и определи това като „огромен провал“, предава Ройтерс.

Дорси твърди, че би си дал ниска оценка за това, което интервюиращата определи като „технологична отговорност“.

„Постигнахме напредък, но той беше разпокъсан и не се усети достатъчно“, написа в Twitter Дорси. „Промяната не беше достатъчно значителна. А ние поставихме по-голямата част от тежестта върху жертвите на насилие (това е голям провал)“.

Twitter заедно с другата голяма социална мрежа Facebook се сблъска с критики за проблемни публикации с насилие, фалшиви профили и новини. Компанията на Дорси инвестира значително, за да подобри това, което самият той определя като „колективното здраве“ в Twitter.

Дорси коментира, че не му харесва как Twitter стимулира фрагментираните разговори, ехото на новините и краткосрочното мислене, а липсата на разнообразие на работната сила в компанията не е помогнала в битката с тези проблеми.

По думите му Twitter работи срещу „автоматизираните и координирани кампании“ и си сътрудничи с редица правителствени агенции, а това я поставя в по-добра позиция за справяне с дезинформацията, очаквана около изборите за президент на САЩ през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още