IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Дорси остава главен изпълнителен директор на Twitter

Компанията не успя да открие по-добър кандидат за поста

16:21 | 05.10.15 г.
<p>
	Джак Дорси. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джак Дорси. Снимка: архив Ройтерс

Twitter обяви, че на поста главен изпълнителен директор ще остане Джак Дорси, който временно изпълняваше длъжността. Фирмата залага на това, че съоснователят на компанията ще може да съживи социалната мрежа, която не успя да впечатли инвеститорите след своето първично предлагане през 2013 г., пише Bloomberg.

38-годишният Дорси ще запази и своя пост като главен изпълнителен директор на компанията за мобилни разплащания Square, която съоснова през 2009 г., посочват от Twitter.

"Моята цел е да изградя екипи, които работят бързо и учат още по-бързо“, коментира Дорси в туит.

Изборът може да улесни възстановяването на доверието в Twitter на фона на сътресенията в управлението ѝ и забавянето на растежа.

Дорси вече участва в управлението като временно изпълняващ длъжността. И все пак, решението показва, че бордът не е успял да намери главен изпълнителен директор, който би могъл да се посвети изцяло на решаването на проблемите на Twitter.

Социалната мрежа нае Спенсър Стюарт през юни, който търсеше кандидати за ръководния пост.

Twitter повиши и Адам Байн за главен оперативен директор. 42-годишният Байн беше президент, отговарящ за глобалните приходи и партньорства от 2010 г. насам.

Бившият изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло е подал оставка от борда на директорите миналата сряда, обявиха от компанията.

За първи път социалната мрежа, която има 316 млн. активни потребители месечно, отчете приходи за първото тримесечие, които не успяха да оправдаят очакванията на анализаторите.

Същевременно Дорси успя да остави отпечатъка си върху компанията, въпреки че само от няколко месеца е на ръководния пост. Той изпрати бележки до служителите, в които обяснява какви продукти са в процес на разработка, като по този начин се надява да увеличи прозрачността в компанията. Освен това иска служителите да помислят върху това какво работи и кое не при създаването и развиването на проекти.

Наскоро Twitter сключи сделки, които ще ѝ позволят да отвори платформата си за електронна търговия за милиони фирми, така че потребителите да могат да пазаруват лесно, докато публикуват туитове.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още