IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дорси иска да дари средствата от продажбата на първия си туит

Засега най-високата оферта е за 2,5 млн. долара

21:17 | 09.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cole Burston/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cole Burston/Bloomberg

Джак Дорси, който продава първия туит в историята, заяви, че ще дари всички средства от продажбата му като незаменяем токен за благотворителност, пише CNBC.

Дорси, който е главен изпълнителен директор на Twitter, в петък сподели линк към платформа, наречена „Valuables”, където неговият туит от 21 март 2006 г. „just setting up my twttr” е предложен на търг. До този момент най-високата оферта е от Сина Естави, главен изпълнителен директор на Bridge Oracle, и е на стойност 2,5 млн. долара, показва уебсайтът.

По думите на Дорси търгът ще завърши на 21 март, а веднага след него той ще прехвърли сумата за туита в биткойн и ще направи дарение на фонда Africa Response на Give Directly.

Аукционът се провежда в момент, в който популярността на криптовалутите расте.

Дорси не крие, че е привърженик на биткойна. Миналия месец той обяви, че си партнира с музикалния магнат Джей-Зи, за да създаде фонд за финансиране развитието на криптовалутата, първоначално в Африка и Индия.

Компанията на Джак Дорси за дигитални разплащания Square също закупи приблизително 3318 битойна в края на февруари, разширявайки покупката си на 4709 от октомври 2020 г.

Сайтът Valuables е създаден преди три месеца. Той сравнява купуването на туитове с купуването на бейзболни картички с автораф.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още