IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook иска да засили връзката си с медиите

Компанията стартира нова инициатива, свързана с подобряване на начините за разказване на истории в платформата ѝ

14:11 | 12.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook стартира своята инициатива “Journalism Project” в сряда - усилие, свързано с целта на най-голямата социална мрежа в света да засили връзките си с новинарските организации, предава Ройтерс.

Стартирането на проекта се случва по-малко от седмица, след като компанията обяви, че наема бившия репортер и водещ на CNN Кембъл Браун, който да оглави екипа, занимаващ се с партньорства с медиите.

Като част от този нов проект Facebook обяви вчера, че ще се фокусира върху подобряването на формати, чрез които в момента разказва истории, като Live, 360 и Instant Articles.

Facebook заяви, че ще тества функция, използваща Instant Articles, за да позволи на читателите да виждат по няколко истории едновременно, като пакет, а идеята е те да са от предпочитани от потребителя медии.

Компанията заяви, че ще работи с трети страни за промотирането на достоверността на новините и за помагането на потребителите да решат, на кои източници могат да вярват.

През последните няколко седмици Facebook се сблъска с критики, че не прави достатъчно за справянето с проблемите, свързани с фалшивите новини в своята платформа в САЩ, най-вече по време на президентската кампания в страната. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още