IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook обмисля NFT функции към своя дигитален портфейл

Компанията се насочва към една от горещите тенденции на пазара

12:05 | 25.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Facebook обмисля изграждането на продукти и функции, свързани с незаменяеми токени (NFT) – дигиталните активи, които набраха популярност с възхода на блокчейн технологията, пише Facebook.

„Определено разглеждаме няколко начина да се включим в тази област, защото смятаме, че сме в много добра позиция да го направим“, коментира директорът Дейвид Маркъс в интервю за Bloomberg Television.

Маркъс ръководи F2, или Facebook Financial – вътрешна група, разработваща дигиталния портфейл на компанията Novi. Този портфейл може да бъде използван за съхранение на NFT, твърди той.

„Когато имаш добър криптопортфейл, какъвто ще бъде Novi, трябва да помислиш и как да помогнеш на потребителите с NFT”, допълва той. „Определено мислим за това“.

Маркъс обаче не разкрива подробности какъв тип продукти, свързани с NFT, може да изгражда Facebook.  

Дигиталният портфейл на Facebook е „готов“, посочва той, но компанията изчаква преди да го пусне, така че премиерата му да е заедно с Diem – дигиталната валута, по-рано известна като Libra, която Маркъс съоснова от страна на Facebook през 2019 г.

Плановете са Diem да предлага т.нар. стейлбълкойн, подкрепен от щатския долар, но не е ясно кога ще се случи представянето. Проектът се сблъска с огромна съпротива от власти и регулатори, когато беше представен и когато Facebook още беше партньор в проекта. Сега Diem се управлява независимо.

Маркъс твърди, че Facebook ще обмисли пускането на портфейла Novi без Diem “като последен вариант“, но той вярва, че и двете са необходими, за да променят начина, по който хората извършват разплащания. Социалната мрежа се надява, че хората ще използват портфейла, за да прехвърлят Diem, което може да намали скъпите такси и да съкрати времето за трансгранични изпращания на пари.

Без повече иновации в технологиите за разплащания, западни страни като Съединените щати няма да могат да настигнат в Китай в адаптирането към един свят, в който дигиталните разплащания са доминиращи, твърди Маркъс.

„Ние наистина изоставаме с притеснителен темп“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още