IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook отново би всички очаквания

Всеки ден по 1,37 млрд. души влизат в най-голямата социална мрежа

09:26 | 02.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Facebook все още се намира в средата на изслушването си пред комисии в Сената за руската намеса в изборите, но загрижеността относно злоупотребите не се е отразила негативно на бизнеса ѝ, тъй като печалбата продължава да расте, а цената на акциите достига рекордна за компанията стойност, предава Ройтерс.

Все пак главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг очевидно счита, че това е изгоден момент, за да се откъсне от традиционния си сценарий „Нашият бизнес се развива добре", за да добави: „Но това няма значение, ако нашите услуги се използват по начин, който не сближава хората. Смятаме сериозно да предотвратим злоупотребите на нашите платформи. Ние инвестираме толкова много в сигурността, че това ще се отрази на нашата рентабилност. Защитата на нашата общност е по-важна от увеличаването на печалбите ни". 

Но тези промени, поне досега, не са се отразили на рентабилността на Facebook. Печалбата на компанията се покачва със 79% на годишна база до 4,7 млрд. долара през третото тримесечие на годината, като по този начин удължи серията си от надхвърлящи прогнозите отчети.

Facebook е генерирала приходи за 10,3 млрд. долара и печалба на акция в размер на 1,59 долара по американските счетоводни стандарти в сравнение с приходи за 9,84 милиарда долара и печалба от 1,28 долара, които бяха прогнозирани от анализаторите. Печалбата на акция на Facebook е нараснала със 76% в сравнение с предходната година, показвайки колко успешна "печатница на пари" е станала социалната мрежа.

Средни приходи от потребител

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още