IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook привлече Хюго Бара

Марк Зукърбърг обяви лично новината в социалната мрежа

09:24 | 26.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook нае Хюго Бара, който ще оглави операциите на компанията, свързани с виртуалната реалност, включително и екипа на Oculus. Новината беше обявена лично от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг в публикация в платформата, предава Ройтерс.

Бара, който наскоро се оттегли от поста си на вицепрезидент международни операции на китайския производител на смартфони Xiaomi след три години и половина на поста си, работеше в посока международната експанзия на марката.

“Вълнувам се, че Хюго Бара се присъединява към Facebook, за да ръководи усилията ни, свързани с виртуалната реалност, в това число и екипа на Oculus”, коментира Зукърбърг. “Познавам Хюго от много време, като се започне от момента, когато той помагаше за разработката на операционната система Android, до последните няколко години, в които работи в Xiaomi в Пекин, насочвайки иновативните ѝ устройства към милиони хора.

В публикацията си Зукърбърг коментира, че той и Хюго Бара споделят еднакви вярвания за виртуалната и разширената реалност, а именно, че това ще е следващата голяма изчислителна платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още