Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Facebook ще подкрепи финансово малки компании

Над 30 хил. фирми от над 30 държави ще могат да се възползват от помощта

Facebook ще подкрепи финансово малки компании

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американската технологична компания Facebook обяви, че планира да отпусне 100 млн. долара безвъзмездна помощ или рекламни кредити на до 30 хил. малки компании в над 30 държави, за да адресира икономическото влияние от коронавируса, предава Ройтерс.

По-голямата част от средствата ще бъдат под формата на парични грантове, а скоро Facebook ще разкрие повече подробности за това как компаниите ще могат да кандидатстват за помощ.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг посочи в публикация, че икономическите проблеми в момента представляват огромен риск за малкия бизнес.

Още по темата

„Изслушахме малки фирми, за да разберем как е най-добре да им помогнем. Чухме силно и ясно, че финансовата подкрепа може да им позволи да продължат да работят и да плащат на хората, които не могат да отидат на работа“, посочва Сандбърг, допълвайки, че Facebook ще улесни малките бизнеси да получават обучения и подкрепа от нейните екипи.

По думите на социалната мрежа подкрепените фирми ще могат да ползват парите за плащане на наеми, за покриване на оперативни разходи и за реклами във Facebook.

Много технологични фирми правят стъпки в помощ на малкия бизнес, който се сблъсква с огромно предизвикателство в момента, тъй като хората по целия свят си остават у дома.

Uber Technologies обяви, че ще премахне цените на доставките за повече от 100 хил. независими ресторанта в Съединените щати и Канада, които работят с Uber Eats.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Facebook ще позволи работата от вкъщи за постоянно