Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Facebook тества нова функция, която ще ви помогне да откриете нови приятели

Освен това Messenger ще ви насърчава да общувате повече с хора, с които не сте говорили отдавна

Facebook тества нова функция, която ще ви помогне да откриете нови приятели

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook иска да ви показва повече общи неща, които имате с потенциални нови приятели, но в същото време иска да се увери, че няма да забравите и старите, пише TechCrunch.

Компанията пуска нова функция, която ви позволява да разгледате по-подробно приятелите на вашите приятели. Тя не само показва връзките, които можете да създадете, но и много от сегашните ви приятели, с които не поддържате непрестанна връзка. Идеята е да се ориентирате сред приятелите, с които не сте си общували толкова много.

Стига да натиснете бутон, който да ви покаже предложенията за приятели, Facebook предлага цял куп нови връзки. Преди това социалната мрежа предлагаше по няколко потенциални нови приятели, като показваше кои са общите ви приятели. Новата опция обаче предлага по-задълбочен анализ, като включва събития, които и двамата сте посетили, страници, които и двамата харесвате, както и места, на които и двамата сте работили или живели.

Още по темата

През февруари Facebook започна да пуска на места функцията „Открий хора“, която е създадена, за да помогне да откривате връзки, предимно чрез групи и събития.

Същевременно социалната мрежа иска да станете по-близки с част от приятелите, които вече имате в приложението. Motherboard писа, че нова функция ще разполага с функционалност, подобна на Tinder, която ще бъде интегрирана в Messenger и ще позволява на потребителите да установят контакт, ако и двамата покажат, че имат интерес.

Отчасти това напомня на някои от усилията на Snapchat, които имат за цел да мотивират потребителите да си общуват с приятелите, с които не са разменяли съобщения скоро.

Засега Facebook не дава индикации за приложение, свързано със срещи, а по-скоро за фокус върху приятелската комуникация.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари (2)

0
 
4
 
2
0pk до: majnata
преди 6 месеца
За да може да четат само нефейкови новини :D
0
 
4
 
1
преди 6 месеца
Бре , голем зор сички да са у фейса... що ли ?

Още от Социални мрежи
Тайните на социалните медии