IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook влиза в истинска битка с фалшивите новини

Платформата няма да позволява на медиите, разпространяващи невярна информация, да се рекламират в платформата ѝ

08:25 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американската социална мрежа Facebook ще приложи пълна стратегия за борба с фалшивите новини на всяка цена, пише We Are Social Media.

Компанията дори е готова рекламните ѝ приходи да пострадат, но да се справи с тази заплаха. Ето защо Facebook обяви, че ще блокира реклами от медии, които споделят фалшиви новини.

Досега историите, маркирани като спорни, не можеха да бъдат промотирани в платформата. Но сега нарушителите ще бъдат засегнати по-сериозно, благодарение на новите мерки.

Решението ще има два основни ефекта върху т.нар. медии. Първият е, че разпространяването на фалшиви новини ще спадне, а второто - че директно ще повлияе на трафика на тези уебсайтове, което означава, че техните приходи също ще поемат надолу.

Освен това Facebook бързо може да спре всичко това, стига медията да започне да споделя истински истории. Тогава тя ще може да получи отново достъп до рекламната платформа на социалната мрежа. Дотогава проблемните издания ще трябва някак да се справят и без нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още