IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко важни са социалните мрежи за малкия бизнес?

Предприемачите в САЩ използват най-вече LinkedIn и Facebook, а близо една трета от тях твърдят, че не работят със социалните мрежи

11:57 | 22.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Колко важни са социалните мрежи за малкия бизнес?

Поне половината от малките предприятия в САЩ използват социалните мрежи, показват данни на Националната асоциация на малките предприятия за цялата 2013 г. Само 27% от собствениците на малък бизнес заявяват, че не използват услугите на така известните социални мрежи. LinkedIn и Facebook се оказват най-популярни, съответно с 57% и с 50%.

LinkedIn е професионална социална мрежа, която има за цел да осигурява контакт между ръководните постове в дадена компания и служителите от по-долните нива на йерархията, както и между колеги в различни сфери.

Възможността за обмен на служебен опит доведе и до широкото експлоатиране на друга функция на LinkedIn - посредничеството в търсене на ново работно място. Мрежата набира все по-голяма популярност и в България.

Графиката на деня показва, че 85% от мениджърите на малък бизнес в САЩ използват мрежите за работа, а 48 на сто – за контакти с близки и познати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още