Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Графика на деня: Пътят на Snap от първичното публично предлагане досега

Два месеца и половина, след като стана публична на 2 март, цената на акциите на Snap спадна обратно до началната от 17 долара

Графика на деня: Пътят на Snap от първичното публично предлагане досега

Снимка: Архив Ройтерс

Два месеца и половина, след като стана публична на 2 март, в четвъртък цената на акциите на Snap се понижи за пръв път обратно до стойността си от първичното публично предлагане (IPO) - 17 долара.

Още по темата

Въпреки съмненията за бъдещата рентабилност на компанията, Snap отчете силно търсене при IPO-то си, а цената на акциите му скочи с над 40% в първия ден от търговията, припомня Statista. Когато ден по-късно акциите на Snap затвориха на ниво, ненадминато досега, от 27,09 долара, всичко изглеждаше страхотно за компанията майка на Snapchat.

В светлината на силната конкуренция от Facebook обаче съмненията за дългосрочната жизнеспособност на Snap останаха и в крайна сметка накараха цената на книжата да се понижи. Разочароващите резултати за първото тримесечие на Snap не успокоиха особено много акционерите и сякаш бе въпрос на време кога цената на акциите ще спадне до тази от IPO-то си за пръв път.

Това е съдба, която Snap споделя с много други публични технологични компании, някои от които отдавна са се възстановили, но други никога няма да успеят да го направят. Имайки предвид очевидния успех на Instagram Stories и липсата на интерес от страна на трейдърите към Snapchat, тепърва ще видим дали и кога Snap ще успее да се върне обратно към предишните висоти.

Infographic: 105 Days After Its IPO, Snap Is Back to Square One | Statista

Други графики вижте тук

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Радина Колева

Последни новини

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Графика на деня: Забележителният възход на Instagram