IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Пътят на Snap от първичното публично предлагане досега

Два месеца и половина, след като стана публична на 2 март, цената на акциите на Snap спадна обратно до началната от 17 долара

15:01 | 18.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Два месеца и половина, след като стана публична на 2 март, в четвъртък цената на акциите на Snap се понижи за пръв път обратно до стойността си от първичното публично предлагане (IPO) - 17 долара.

Въпреки съмненията за бъдещата рентабилност на компанията, Snap отчете силно търсене при IPO-то си, а цената на акциите му скочи с над 40% в първия ден от търговията, припомня Statista. Когато ден по-късно акциите на Snap затвориха на ниво, ненадминато досега, от 27,09 долара, всичко изглеждаше страхотно за компанията майка на Snapchat.

В светлината на силната конкуренция от Facebook обаче съмненията за дългосрочната жизнеспособност на Snap останаха и в крайна сметка накараха цената на книжата да се понижи. Разочароващите резултати за първото тримесечие на Snap не успокоиха особено много акционерите и сякаш бе въпрос на време кога цената на акциите ще спадне до тази от IPO-то си за пръв път.

Това е съдба, която Snap споделя с много други публични технологични компании, някои от които отдавна са се възстановили, но други никога няма да успеят да го направят. Имайки предвид очевидния успех на Instagram Stories и липсата на интерес от страна на трейдърите към Snapchat, тепърва ще видим дали и кога Snap ще успее да се върне обратно към предишните висоти.

Infographic: 105 Days After Its IPO, Snap Is Back to Square One | Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още