IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Twitter разкри проблеми с метриките на видео рекламите си

Проблемите на Facebook и Twitter разклащат доверието в измерването на онлайн рекламата

16:41 | 23.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter откри, че има софтуерен проблем, който е довел до преувеличаване на броя отчетени гледания на видео рекламите, показвани на телефони с Android. Това е най-новият проблем, който може да разклати доверието в измерването на дигиталната реклама, посочва Bloomberg.

Компанията е възстановила част от средствата на някои клиенти, които са си платили за видео реклами в приложението на Twitter за Android от 7 ноември до 12 декември тази година. Проблемът е довел до завишаване с около 35% на броя на гледанията, твърди източник, запознат с въпроса.

Всичко това се случва скоро след като Facebook се сблъска с подобни проблеми с няколко от метриките си, което повдигна въпроси относно ефективността на онлайн рекламите. До момента Facebook не е връщала пари на клиенти. От своя страна Twitter даде на своите само малки суми, в голяма част от случаите дори под 1 долар, коментира източникът, пожелал анонимност.

“След като открихме проблема, го разрешихме и обсъдихме въздействието му със засегнатите партньори”, коментира Twitter в изявление, отказвайки да посочи размера на възстановените средства. “Като се има предвид, че това е техническа грешка, а не проблем с политиките ни, сме уверени, че проблемът е решен”, допълва компанията.

Twitter заложи на видео рекламата, за да се справи със забавянето на ръста на продажбите. През тази година компанията се бореше да накара рекламодателите да увеличат бюджетите си за реклама, докато броят на новите потребители на социалната мрежа се забави значително.

Наскоро Twitter загуби своя главен оперативен директор Адам Бейн, който изгради нейния рекламен бизнес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още