IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram не забавя темпото

Онлайн услугата за споделяне на снимки вече има 800 млн. активни потребители дневно

13:44 | 26.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Мобилното приложение за публикуване на снимки Instagram продължава да расте с бърз темп. То успя да привлече още 100 млн. активни потребители месечно само за месец, откакто за последно обяви подобни данни, пише TechCrunch.

В момента платформата има 800 млн. потребители, ангажирани с нейната услуга на месечна база, обяви компанията на събитие в Ню Йорк. Тя разкри, че дневно 500 млн. души ползват Instagram.

Компанията заяви през април, че е преминала границата от 700 млн. активни потребители месечно. Тя успя да нарасне от 600 до 700 млн. само за четири месеца.

Въпреки голяма популярност на социалната мрежа сред потребителите, растежът ѝ изглежда не забавя своя темп, което означава, че тя може да следва стъпките на своята компания майка Facebook по отношение на броя на потребителите.

Освен това Instagram е коментирала пред TechCrunch, че в момента има 2 млн. рекламодатели в платформата си. За сравнение през март тази година броят им беше 1 млн.

Компанията твърди, че времето, което потребителите прекарват в гледане на видео в Instagram е скочило с над 80 на сто на годишна база. Същевременно хората създават повече видео съдържание – четири пъти повече на ден, отколкото миналата година.

Тези данни са особено окуражаващи за всеки, който инвестира в Instagram като платформа, и са добра новина от гледна точка по-големите амбиции на Facebook. Същевременно могат да са не особено приятни за Snapchat, един от основните конкуренти на Instagram за потребителското внимание. Огромният растеж на Instagram се случва на фона на копирането и имплементирането на редица функции, които вече видяхме в Snapchat, включително функцията Stories.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още