IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram обяви война на приложенията за фалшиви харесвания и коментари

Приложенията на трети страни, които генерират нереални интеракции в платформата, ще бъдат блокирани

10:25 | 20.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Instagram обяви, че спира използването на приложения на трети страни за насърчаване на растежа, пише Engadget.

Компанията разкри, че приложенията, които генерират фалшиви харесвания, следвания и коментари, нарушават нейните политики и онези, които използват подобни решения, ще бъдат принудени да спрат.

„Правим редица стъпки за ограничаването на подобен тип нежелано поведение“, посочи Instagram. „Акаунтите, които идентифицираме, че използват подобни услуги, ще получават съобщение, което ги известява, че сме премахнали фалшивите харесвания, следвания и коментари, дадени от акаунта на другите“. Освен това тези профили ще бъдат карани да сменят паролите си. 

Instagram твърди, че е изградила инструменти за машинно самообучение, които могат да засичат такива акаунти, използващи подобен род приложения на трети страни, които често молят потребителите за техните пароли, за да могат да генерират фалшиви реакции от тяхно име.

Онези, които продължат да използват такива решения ще станат свидетели на действия от страна на Instagram. По думите на компанията това може да включва например ограничаване на достъпа до някои функции.

Ходът следва действията на Facebook, компанията майка на Instagram, срещу профилите, които са ангажирани с необичайна активност и често са свързани с дезинформация и подобни кампании в платформата.

„От ранните дни на Instagram автоматично засичаме и премахваме фалшиви акаунти, за да защитаваме нашата общност“, посочва компанията. „Днешното обновяване е още една стъпка в това да пазим общността на Instagram добре, така че това да е място, на което хората се свръзват и общуват по естествен начин“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още