IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta забавя темпа на назначенията, за да обуздае разходите

Ходът бележи обрат в сравнение с бързото нарастване на персонала през последните години

08:05 | 05.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. забавя или спира наемането на някои позиции на средно и висше ниво, което е част от по-широк план за намаляване на разходите и справяне с предизвикателствата, пред които е изправен гигантът в областта на социалните медии, предава Bloomberg.

„Редовно правим преоценка на нашия набор от таланти в съответствие с нашите бизнес нужди и в светлината на насоките за разходите, дадени за този период, съответно забавяме растежа му", каза Meta в изявление в сряда. „Въпреки това ще продължим да увеличаваме работната си сила, за да гарантираме, че се фокусираме върху дългосрочното въздействие“.

Този ход следва като цяло оптимистичния финансов отчет от миналата седмица - с връщането на платформата Facebook към ръст на потребителите - но компанията предупреди, че войната в Украйна тежи на приходите. Тогава Meta заяви, че ще ограничи плановете си за разходи за годината в светлината на по-слабата прогноза за приходите.

Това бележи обрат в сравнение с бързото нарастване на персонала през последните години. Главният финансов директор на Meta Дейв Уенър бе заявил през февруари, че компанията очаква „ускореното набиране на персонал" да бъде най-големият фактор за ръста на разходите през 2022 г., а през първото тримесечие компанията добави над 5800 нови служители. Но преразглеждането на бюджета за разходи от миналата седмица сега се отразява на плановете за наемане на служители.

Базираната в Менло Парк, Калифорния, Meta имаше повече от 77 800 служители в края на март. Това е с повече от 28% повече в сравнение с предходната година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още