IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск не спази обещанието си да стои далеч от Twitter

Само три дни, след като обяви намеренията си, той се завърна в социалната мрежа

21:55 | 05.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск не напусна Twitter, както обеща.

Само три дни, след като милиардерът обяви, че излиза офлайн, главният изпълнителен директор на Tesla се завърна в социалната мрежа днес с няколко туита за успешните тестове на компанията му за ракети SpaceX, предава Ройтерс.

Миналия петък Мъск написа в Twitter, че ще бъде офлайн, след като постави под въпрос “добрата страна” на микроблогинг платформата.

Мъкс има дълга история със своя Twitter акаунт - един от най-следените в корпоративна Америка.

През юни той заяви, че е изтрил профила си в социалната мрежа, като същевременно промени името си в нея на “Daddy DotCom”.

Припомняме, че част от туитовете на предприемача му донесоха доста главоболия в Съединените щати. Той беше обвинен от Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, че е публикувал подвеждаща корпоративна информация за Tesla в Twitter.

Тогава Мъск беше написал, че планира да направи Tesla отново частна компания и разполага с необходимия за това капитал. Този сценарий обаче така и не се сбъдна, а регулаторът започна разследване срещу Илон Мъск, а то доведе до споразумение с него, което той неколкократно наруши.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още