IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MySpace загуби потребителски публикации от последните 13 години

Проблемът е възникнал при сървърна миграция

20:57 | 18.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Социалната мрежа MySpace обяви днес в съобщение, публикувано на уебсайта ѝ, че е загубила потребителски файлове, публикувани в последните близо 13 години, след неуспешна сървърна миграция, пише ZDNet.

Данните, включващи снимки, песни и видеа, качени в сайта между 2003 и 2015 г., са били загубени, информира ръководството на компанията в имейл, изпратен до потребителите.

„В резултат на проект за миграция на сървър всички снимки, видеа и аудио файлове, качени преди повече от три години, вече не могат да бъдат достъпни в MySpace”, гласи съобщението на уебсайта.

„Извиняваме се за неудобството. Ако искате повече информация, моля свържете се с нашия директор по защитата на данните на DPO@myspace.com”, допълва още то.

Проблемът със сървърната миграция не се е случил скоро, но компанията най-сетне беше принудена да признае публично за него.

Грешки в достъпа до по-стари потребителски файлове бяха забелязани още миналата година – през февруари, когато потребители се оплакаха в Reddit, че не могат да достигнат до по-старата си информация.

Правният отдел на MySpace призна за грешката в имейл, изпратен до един от засегнатите потребители през юли миналата година.

„Няма начин да възстановим загубените данни“, написа директор на MyScace тогава.

Грешката на MySpace остана почти незабелязана, но отново излезе на дневен ред през уикенда, когато темите от миналата година в Reddit се повиха отново на преден план.

Новината се разпространи изключително бързо в Reddit и Twitter. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Каква тежка новина за всичките 3ма потребители на MySpace
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още