IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата цел на Зукърбърг - личен асистент с изкуствен интелект

Главният изпълнителен директор на Facebook отправя към себе си по едно ново предизвикателство всяка година

10:22 | 04.01.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Марк Зукърбърг иска да създаде асистент с изкуствен интелект през 2016 г., който да му помага у дома и да му асистира на работа, разкри основателят и главен изпълнителен директор на Facebook, цитиран от Ройтерс.

Зукърбърг, който си поставя по едно голямо лично предизвикателство всяка година, разкри плановете си в публикация в социалната мрежа.

"Можете да гледате на това като на Джарвис в "Железния човек", написа той, позовавайки се на интелигентния иконом, който се появява в комиксите и филмите на Marvel. 

Зукърбърг ще стартира проекта чрез проучване на съществуващите технологии, уточни самият той. След това ще започне да учи технологията, за да разпознава гласа му и ще я научи да контролира всичко в дома му, включително осветлението, музиката и температурата.

 
 

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Публикувахте от Mark Zuckerberg в 3 януари 2016 г.

Сред плановете на основателя на Facebook влиза и обучаването на асистента да кани приятелите му у дома чрез сканиране на лицата им, когато позвънят на вратата. Асистентът ще визуализира данните, за да помага на Зукърбърг и в работата, посочва още той.

"Това ще бъде забавно интелектуално предизвикателство", категоричен е милиардерът.

Сред предизвикателствата, които той си постави през последните години, бяха изучаването на езика мандарин и да чете по две книги на месец. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Това е доста недефинирана работа. Първия въпрос е КАКВО е изкуствен интелект ( боядисана блондинка :D)И сега има експертни системи,които са по-добри диагностици от повечето хора в своята област, невронни мрежи, разпознаващи реч и образи по-добре от хората, машини за игра на шах, които побеждават световните шампиони... това изкуствен интелект ли е?Изобщо, отговорът е 42, но вие не знаете въпроса! :)За мен, въпросът е, разликата между човешкия мозък и машината качествена ли е или само количествена, защото аз съм убеден, че човешкият мозък все още е по-мощен от машините, а човешката памет е по-голяма и по-бърза дори от съвременните дискови масиви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
101% съм сигурен, че тази цел няма да бъде достигната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Браво Зукърбърг, след като творението ти ежедневно унищожава и малкото наличен интелект у някои и разкрива пред света чудовищната липса на такъв у повечето си потребители, може би положението е станало вече нетърпимо за теб самия и си решил да направиш нещо по въпроса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още